Cadenz Bicycles
We zijn morgen weer bereikbaar vanaf 09:00 uur | stuur ons gerust een email op info@cadenzbicycles.com

Reviews

Jouw ervaring met onze producten is voor ons het allerbelangrijkst. Wat doen we goed? Wat kunnen we verbeteren? Laat het ons weten en stuur ons jouw review toe per mail of plaats deze op onze Facebook pagina. We plaatsen jouw review dan op onze site. 

Review | Cadenz CRB02

crb02

Begin 2016 ben ik over gestapt naar Cadenz, de CRB02. Na 8 jaar op een Merida carbon bike gereden te hebben werd het tijd voor een nieuwere generatie carbon frames. Inmiddels was er in carbonland nl zoveel gewijzigd. De frames zijn een stuk stijver, toch comfortabel en iets lichter. Je merkt dit direct met het rijden op de weg en vooral ook in de wedstrijden. Waar je heen stuurt gaat je fiets heen, super strak. In het begin was het hangen in de bocht zelfs onwennig, het heeft een aantal trainingen geduurd voordat de gewenning er kwam. Het volle vertrouwen kwam pas 1-2 maanden later, simpelweg omdat er verschil in zat en ik best veel van de fiets vraag.

Waarom nu de overstap naar Cadenz?
Dat was wel toevallig. Ik had inmiddels al het nodige aan mijn oude bike gewijzigd, zoals een nieuwe SRAM-Red groep en FSA Cranks. Deze wilde ik behouden, ze bevallen nl erg goed en ze waren nog als nieuw (daarnaast kun je je geld maar 1x uitgeven).  Aangezien deze onderdelen een mooie rode look hadden, was ik af en toe al aan het kijken naar een frame die hierbij goed zou passen. Coen (eigenaar Cadenz) begon ik ook steeds beter te kennen omdat hij ook bij onze club is komen te fietsen en ik vond zijn bike van 2015 best mooi (CRB01). Toen ik begin 2016 de CRB02 zag en deze ook een mooie rode look had, heb ik er even over moeten nadenken, maar ook al vrij snel de keuze gemaakt. Gelukkig was het bij Cadenz geen enkel probleem om te combineren naar je eigen wens. Omdat het betreffende frame op voorraad was en de geometrie passend was met diverse onderdelen van de oude bike, was binnen enkele weken alles omgebouwd door Cadenz.

Inmiddels zijn we een seizoen en ca 5000 km verder en ik kan niet anders zeggen dat ik dik tevreden heb gefietst. Ook de service tussendoor die nodig was (vervanging achterpad om een dikkere achterband aan te kunnen) was helemaal top! Om de bike helemaal af te maken, zijn er nog een paar carbon velgen (met rode look) bijgekomen. Voor de komende jaren is dit zeker de fiets met configuratie waarop ik blijf rijden.

Overweeg je een Cadenz te gaan rijden, bekijk de website maar zoek vooral ook het contact. Een goede fiets vraagt maatwerk. Het is prettig als je een goed advies krijgt en dat diverse mogelijkheden met je worden doorgenomen.

Configureer jouw Cadenz CRB02

Review | Cadenz CRB02

CRB02 Maarten Robijn

Mijn review/ervaring met Cadenz en de CRB02. Altijd prettig voor een ieder die een nieuw merk bekijkt en zich afvraagt hoe de ervaringen zijn.

Laat ik beginnen met een korte samenvatting: wat een geweldige fiets!
Zo, de toon is gezet. Eigenlijk gaat het hier om het totaalpakket, van productaanbod, hulp bij selectie, proefrit en natuurlijk de uiteindelijke fiets. Mijn ervaringen waren positief. Een prijstechnisch interessant product (CRB02), mogelijkheden om zelf aanpassingen te maken t.o.v. het standaard model waarbij zelfs de inbreng van een eigen wielset bespreekbaar is. Dit maakte Cadenz voor mij toch net iets interessanter dan de alternatieven.
Na het maken van een proefrit was ik overtuigd van de kwaliteiten van de fiets. En van het uiterlijk: oversized aan de voorzijde, maar niet te dik. De bovenbuis loopt van de dokkere voorzijde pracht over naar een dunne staande buis en zadelpen (27,2mm). Verder is de fiets prachtig slank aan de achterzijde, vooral de staande achtervork is erg dun.
Vervolgens een fietsmeting, die bij aanschaf opgeleverd wordt in een handig naslagwerk. Mijn doel was om iets sportiever op mijn nieuwe fiets te zitten dan op mijn huidige (comfort) fiets (Cannondale Synapse). Erg prettig was dat ik vervolgens op basis van adviezen van Cadenz en mijn eigen fietsmetingen tot een goede balans tussen mijn huidige fiets(afstelling) en de afmetingen van de nieuwe fiets kwam.
Dan de fiets zelf. Mijn doel was een strakkere, stijvere fiets die bergop beter zou presteren dan mijn huidige fiets. Qua comfort was mijn verwachting dat ik wel iets zou gaan inleveren t.o.v. de Synapse, die tenslotte bekend staat als een comfortable fiets voor lange afstanden. Na 3 stevige ritten en ruim 200 kilometer is het tijd om een eerste balans op te maken. Alle doelen zijn behaald! De fiets is duidelijk stijver bij het aanzetten. In combinatie met de wielset is de fiets erg snel op snelheid. En dankzij de FFWD wielen met DT240 naven blijft hij ook heerlijk rollen. Hij is erg direct qua stuurgedrag: beoordeel de bocht, stuur in en de fiets doet precies wat jij wilt. Op rechte stukken is hij daardoor bewegelijk, maar dat leidt niet tot storend of onrustig gedrag. Dan het zitcomfort. Dat de fiets iets stijver en harder is dan mijn vorige is duidelijk, maar het verschil valt me mee. De dunne achtervork en zadelpen hebben hier duidelijk positief effect. Al merk je op klinkerwegen wel dat hij minder vergeefelijk is dan de Synapse. Voor mij geen probleem en op een zeer acceptabel niveau (ik krijg er tenslotte een veel directere, snelle fiets voor terug). Ultegra Di2 is even wennen: ik merk dat ik ga nadenken over het schakelen, welke knop ik ga indrukken, terwijl het dezelfde knop/plek is als bij mijn gewone Ultegra. Maar dat went wel snel (stop met nadenken). Het schakelen zelf gaat supersnel en soepel. Het bzzt geluidje is zowel cool als even wennen. Het gewicht van de CRB02 is top: 7,0kg zonder pedalen en met deze hoge wielen, Ultegra Di2 en met een alu stuur en stuurpen.
Zijn er ook minpunten? Natuurlijk, die kun je altijd vinden. Met mijn wielset is de maximale bandenbreedte 25mm, meer kan er echt niet in de liggende vork. Toekomstig zal er steeds vaker op 28mm gereden worden, verwacht ik. Dus dat is wel een verbeterpuntje. Verder: als je niet houd van een ‘actieve’, bewegelijke fiets, kies dan eerder voor de CRB01. Voor mij is dit eigenlijk een pluspunt van de CRB02, maar goed, dat kan voor iedereen anders zijn.. Als ik naar Cadenz als merk kijk, is het een goede start met de juiste ingredienten. Ik hoop en verwacht wel dat er het komende jaar stappen gezet worden qua qua bestelpagina en qua optiemogelijkheden. Dat gebeurde nu per e-mail en dat is prima, maar voor beide partijen wat omslachtig.

Buiten deze punten, geen negatief commentaar van mijn kant. Ik ben erg blij met mijn nieuwe Cadenz CRB02 en kijk alweer uit naar de volgende rit(ten)!! Wat een fiets en wat een goede ervaring bij Cadenz!

Configureer jouw Cadenz CRB02

Review | Cadenz CHT01

CHT01

Gisteren een CHT01 kunnen lenen (thnx Edwin!) voor een testrit en hem flink de sporen gegeven op de mtb routes rond Deventer (zie foto van de fiets na afloop). Met 60 km een mooie afwisseling gehad van singletracks, droge stukken, modderige stukken, boomwortels en lange rechte stukken tussen de weilanden door. De fiets dus in verschillende omstandigheden kunnen testen.

De afmontage was met XT 1x11 groep en een starre voorvork, de configuratie die ik ook voor mezelf op het oog heb en die ik nog niet eerder heb getest (ervaring met een 26er MTB en een CX fiets). De fiets voelde gelijk vertrouwd aan, op een paar stukken heb ik flink gas gegeven maar het randje nog niet kunnen vinden. Hoewel een 26er wendbaarder is, merkte ik dat ik op de singletracks met veel draaien en keren op de 29er makkelijker fietste. Ik vermoed dat je door de hogere ligging van de trapas, je met een 29er vaker kunt blijven doortrappen dan op een 26er.

De 1×11 groep reed ook lekker. Vooraf dacht ik dat ik me zou gaan irriteren aan het relatief grote verloop tussen de tandwielen (in vergelijking met 3×9 en 2×10 wat ik gewend ben) maar in de praktijk viel dit heel erg mee. De starre voorvork stuurde strak. Wel merk je dat je wat sneller moe wordt dan op een mtb met vering maar dat heeft natuurlijk ook met techniek te maken (de klapppen moet je nu met je lichaam opvangen). Na afloop voelde ik de polsen/onderarmen wel wat maar, belangrijker nog, de rug nauwelijks en daar heb ik het afgelopen jaar juist veel last van gehad. Kortom, 2,5 uur met veel plezier rondgereden. Geslaagde testrit dus!

Configureer jouw Cadenz CHT01

Review | Cadenz CRB01

actiefoto-shirley-ter-haar
Ik heb een CADENZ CRB 01, mat zwart van kleur. Ik heb er ongeveer 800 km mee gereden. Het is een heerlijke fiets! De fiets is licht en schakelt heel makkelijk. De grip op het stuur is prettig. Ik ben heel blij dat je de fiets op mijn specifieke lichaamsmaten heb kunnen afstellen. Hierdoor heb ik geen standaard fiets maar customized fiets die past als een schoen. Ik persoonlijk heb geen dingen die verbeterd kunnen worden, ik ben heel erg tevreden met mijn fiets!
Een leuke anekdote; door omstandigheden kon ik niet eerder op mijn fiets rijden dan tijdens de Amstel Gold Race! Gelijk voor de leeuwen geworpen.. ik zag er behoorlijk tegenop, kende het schakelen niet en had geen idee hoe de fiets zou aanvoelen. Het is een fantastisch toer geworden. De fiets kon niet meer stuk en ik was een ervaring rijker! Het leuke van al is dat je enorm bekijks hebt met zo’n mooie fiets. En als je dan vertelt dat het mijn allereerste rit op deze fiets is, krijg je steevast te horen ” zooooo en dan gelijk op zo’n mooie carbon fiets!

 

Configureer jouw Cadenz CRB01

Review | Cadenz CRB02

151007_Bikemotion15_8387-bewerkt-2-bewerkt-bewerkt

Sinds kort mijn eigen Cadenz Black on Black CRB02! Super tevreden over de fiets, hij stuurt strak en rijd verder super! Zeker geen spijt van mijn keuze. Raad ook iedereen deze fiets aan!

Bekijk de Cadenz CRB02 frameset

Review | Cadenz CRB01

sven-timmermans

Mijn naam is Sven(13 jaar) en ben sinds een half jaar in het bezit van een Cadenz CRB01. Hij bevalt mij super goed. Ik heb er al een paar wedstrijden op gereden en ik denk in totaal zo’n 1300 kilometer. Ik hoop het komende jaar regelmatig het podium te halen op de CRB01.
Wat ik erg prettig vond is het meedenken en het bieden van mogelijkheden door Cadenz. Ik doel hier op frame hoogte en bijvoorbeeld het verzet.
Dit is ook de reden dat ik een ander een Cadenz zou aanraden.

Configureer jouw Cadenz CRB01
Cadenz Bicycles
Cadenz Bicycles